Miehet ovat Marsista ja naiset Venuksesta

Eilen järjestämässäni teemaillassa oli aiheena miesten ja naisten väliset erot ja niiden vaikutus yhdessä toimimiseen. Te, jotka ette päässeet paikalle, niin tässä pieni esimerkki aiheesta.

Yksi teema, mikä nostatti eilen keskustelua oli se, että naisella on aivojen oikean (tunne) ja vasemman (järki) puoliskon välillä huomattavasti enemmän hermoyhteyksiä kuin miehellä. Mies käyttää siis vuorollaan jompaakumpaa aivopuoliskoa ja tämän takia miehellä sanotaan olevan ”putkiaivot”. Naisella puolestaan molemmat puoliskot aktivoituvat samanaikaisesti ja tästä johtuen nainen liittää tunteet joka asiaan ja hän yhdistää kaikki asiat liittymään toisiinsa!!

Esimerkkitilanne: Maito on loppu.

Mies näkee asian ”asiana”: maito on loppu. Hän ratkaisee
ongelman helposti: juodaan vettä! Helppo ja yksinkertainen asia!

Naisen puolestaan aloittaa hillittömän ajatusketjun muodostaen järjestä ja tunteista toisiinsa liittyvät vyyhdin: Maito on loppu!!! Nyt lapset eivät saa riittävästi kalsiumia ja niille tulee heikot luut. Ja lapset oppivat, että oikean ruoan kanssa voi juoda myös vettä, joten tästä lähtien tulee aina olemaan taistelu siitä, että ne eivät suostu enää juomaan maitoa. Ja sitä paitsi, miksi se olen aina minä, jonka pitää huolehtia siitä, että maitoa on ostettu ja ylipäätään siitä, että lapset syövät terveellisesti. Viimeksikin, kun mies kävi kaupassa, niin se osti Ranskan leipää! Ei kovin terveellistä lapsille tuollainen pullamössö. Eikä se yhtään ajatellut sitä, että minulle kertyy kiloja tuollaisesta ihan kauheasti! Minä en sitten voinut syödä ollenkaan sitä leipää. Tämä taas todistaa sen, että mies ei ollenkaan välitä minusta, meidän lapsista eikä tästä perheestä!

Ja tuo ajatuksenvirta vaan jatkuu ja jatkuu ja jatkuu… Ja kyseessä oli kuitenkin VAIN se, että maito on loppu! Tämä esimerk-kitilanne on melko negatiivissävytteinen, mutta niin on naisen mielikin, silloin kun hän on väsynyt ja kokee riittämättömyyden tunnetta.

Kuinka tällaisessa tilanteessa pitäisi sitten toimia, ettei siitä kehkeydy riita, onkin toinen asia ja voin kertoa siitä lisää joku toinen kerta.

Sanna